Νέα

Μουσείο Λούλη

Μουσείο Λούλη

Ο Μικρός Νότος και η εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ συναντιούνται σταθερά τα τελευταία χρόνια σε συνεργασίες που αναδεικνύουν παραδοσιακές, γνήσιες αξίες και ποιότητες, στο χώρο του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΟΥΛΗ , που λειτουργεί μέσα στο ιστορικό εργοστάσιο των ΜΥΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Κερατσίνι.

Τη θεατρική σεζόν 2014 – 2015, η παράστασή μας Η ΜΥΛΩΝΟΥ φιλοξενήθηκε στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΛΗ, συναντώντας την ιστορία των μύλων και τις παραδόσεις γύρω από τον κύκλο του ψωμιού. Οι ηθοποιοί, πριν παρουσιάσουν το παραδοσιακό παραμύθι της πανέξυπνης Μυλωνούς από τη Νάξο, υποδέχθηκαν τους μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα στο χώρο που αποτυπώνει την ιστορία των μύλων, ξεναγήθηκαν μαζί ανάμεσα στα εκθέματα (μηχανήματα παλιών μύλων, σφραγίδες πρόσφορου από όλο τον κόσμο, ειδώλια και θεματικά αντικείμενα ακόμα και από την αρχαιότητα, όλα σχετικά με την αλυσίδα «σιτάρι – αλεύρι – ψωμί»).

Τη θεατρική σεζόν 2015 – 2016, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΛΗ φιλοξενήθηκε το λαϊκό παραμύθι από την Κεφαλλονιά ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ, από την παράστασή μας Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ. Πριν από την παράσταση τα παιδιά ζύμωσαν με τα πιο αγνά υλικά, με φροντίδα και νοιάξιμο, το δικό τους ψωμάκι, το οποίο γεύτηκαν φρεσκοψημένο φεύγοντας και ξετύλιξαν ιστορίες, παραμύθια και παραδόσεις γύρω από τον κύκλο του ψωμιού.

No Comments

Post A Comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.