Νέα

Μυλωνού | All 4 Fun

Σε συνδυασμό με το λαϊκό χιούμορ κάνουν τα παραμύθια της παράστασης ένα ευχάριστο και συναρπαστικό ταξίδι!

— Μυλωνού | All 4 Fun

Με δύο βαλίτσες, κάμποσα μουσικά όργανα, ήχους και χρώματα, με  όλη μας τη χαρά και την αγάπη για σκηνικό, βάζουμε μπρος για το εκπαιδευτικό θεατρικό ταξίδι μας. Η ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει την παράσταση η Μυλωνού μια διαδραστική θεατρική εμπειρία για όλα τα παιδιά.

Πράσινη κλωστή δεμένη,
στην ανέμη τυλιγμένη
Δώσ’ της κλότσο να γυρίσει,
παραμύθι ν’ αρχινήσει.

Επί «σκηνής» ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια:

•    “Η Mυλωνού” από τη Νάξο,
•    “O κάβουρας και το φίδι”, από την Αττική, παραμύθι βασισμένο σε έναν από τους μύθους του Αισώπου,
•    “Ο λαγός και οι βάτραχοι” από την Κύπρο.

Οι ξεχασμένοι αυτοί θησαυροί του προφορικού αφηγηματικού λόγου, χαρακτηρίζονται από την αφηγηματική χάρη, την κομψότητα του ύφους, την παραστατικότητα, τη λιτότητα και την αμεσότητα του λόγου, που σε συνδυασμό με το λαϊκό χιούμορ κάνουν τα παραμύθια της παράστασης ένα ευχάριστο και συναρπαστικό ταξίδι.

Στην παράστασή μας η ζωντανή μουσική, το κουκλοθέατρο, η παντομίμα και τα διαδραστικά στοιχεία επιτρέπουν στα ίδια τα παιδιά να συμμετέχουν στην ιστορία, να προβληματίζονται, να εκφράζουν την άποψή τους και να νιώθουν ότι οδηγούν την εξέλιξη των παραμυθιών.

Στο τέλος της παράστασης, με τη βοήθεια των ηθοποιών, τα παιδιά συμμετέχουν στα παραμύθια, αναλαμβάνοντας τους ρόλους και την αφήγηση των παραμυθιών.

Τρία παραμύθια για παιδιά!  Ιστορίες της γιαγιάς και του παππού!
Ιστορίες παρμένες από την ελληνική παράδοση!

Μια μοναδική εμπειρία, ψυχαγωγική και ταυτόχρονα άκρως εκπαιδευτική.

Ο σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος, με πολυετή πείρα στο θέατρο για παιδιά και εφήβους,  έχει φροντίσει να υπάρχει υλικό δραστηριοτήτων, το οποίο στέλνεται σε κάθε σχολείο πριν την παράσταση. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν μελετηθεί για να γίνονται στην τάξη την προηγούμενη και την επόμενη ημέρα της παράστασης. Έτσι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα λαϊκά παραμύθια στην αυθεντική τους γλώσσα και αποκτούν συνείδηση θεατρικής πράξης. Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν στα χέρια τους μια σειρά από εργαλεία και υλικά για δημιουργικές δραστηριότητες που θα προετοιμάσουν τα παιδιά για την παράσταση με μουσική, ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια κίνησης και έκφρασης.

Η Μελίνα Χατζηγεωργίου, εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εκπαιδευτικό δράμα -καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ- και η Άννα Παπαφίγκου, θεατρολόγος -ειδικευμένη στο Drama in Education, έχουν οργανώσει τη λειτουργία του διαδραστικού μέρους, έτσι ώστε η παράσταση να αποτελεί μια πραγματική «ψυχαγωγική» εμπειρία

“Η πίστη, η υπομονή, η επιμονή και η αγάπη είναι αρετές του λαού που εκφράζονται μέσα από τα παραμύθια” – See more at: http://www.all4fun.gr/fun/theater/5025-2012-11-13-08-17-47.html#sthash.442NWmVX.dpuf

No Comments

Post A Comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.