Νέα

για την παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ στο texnes-plus

Είναι πραγματικά μαγικό πώς με ένα απλό, λιτό και πρωτότυπο σκηνικό, πώς με μουσικά όργανα γνωστά και άγνωστα και με κοστούμια απλά, αφαιρετικά και ευφάνταστα κατορθώνουν να μετατρέψουν σε δάσος τη σκηνή. Μια παράσταση με όρους θεατρικού παιχνιδιού, και θεατρική στην ουσία της, χωρίς φτιασίδια, αλλά με πηγαίο ταλέντο, σκληρή δουλειά και υποκριτική ικανότητα.

— για την παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ στο texnes-plus

 

«Μια φορά κι έναν καιρό μπορεί να σημαίνει πολύ παλιά, κάποτε, αλλά μπορεί να σημαίνει και τώρα»… Κάπως έτσι ξεκινά η ομάδα Μικρός Νότος να μας αφηγηθεί-παρουσιάσει πέντε μύθους του Αισώπου. Μας συστήνονται, μας συστήνουν τα μουσικά όργανα, αλλά και τα ζώα και τα στοιχεία της φύσης που θα παρελάσουν στη σκηνή. Είναι πραγματικά μαγικό πώς με ένα απλό, λιτό και πρωτότυπο σκηνικό, πώς με μουσικά όργανα γνωστά και άγνωστα και με κοστούμια απλά, αφαιρετικά και ευφάνταστα κατορθώνουν να μετατρέψουν σε δάσος τη σκηνή. Μια παράσταση με όρους θεατρικού παιχνιδιού, και θεατρική στην ουσία της, χωρίς φτιασίδια, αλλά με πηγαίο ταλέντο, σκληρή δουλειά και υποκριτική ικανότητα.

Η ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει πέντε μύθους του Αισώπου: «Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας», «Ο ποντικός της εξοχής και ο ποντικός της πόλης», «Ο κόρακας και η αλεπού», «Ο άνεμος και ο ήλιος», «Ο λαγός και η χελώνα». «Κάθε μύθος κρύβει τα μυστικά του, κάποια από αυτά μπορεί ακόμα να μην τα έχουμε ανακαλύψει. Κάθε μύθος μάς κάνει να σκεφτόμαστε», μας λένε και έπειτα από κάθε μύθο, μέσα σε ρόλο ή εκτός, βοηθούν τα παιδιά να δώσουν το δικό τους νόημα στα παραμύθια που έχουν φτάσει σε μας από τα βάθη των χρόνων.

Η Φένια, η Μαρία και ο Νίκος υποδέχονται με χιούμορ τούς μικρούς και τους μεγάλους θεατές, τους καλωσορίζουν ζεστά και τους κάνουν να αισθανθούν αμέσως κομμάτι της παράστασης. Αξίζει να σημειωθεί η ακρίβεια στην ώρα έναρξης, κάτι που δυστυχώς δεν παρατηρείται συχνά. Η ηχητική κάλυψη αποτελεί ένα από τα συν της παράστασης, αφού τόσο τα μουσικά όργανα όσο και το ίδιο το σώμα των ηθοποιών ντύνουν με ήχους ταιριαστούς και πρωτότυπους τους πέντε μύθους. Οι μύθοι σε έμμετρο κείμενο συμβάλλουν στη μουσικότητα της παράστασης.

Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στο δάσος των ζώων που έχει κάποιες ομοιότητες με τον κόσμο μας.

για την παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ στο texnes-plus.gr: https://goo.gl/8HCPbb

No Comments

Post A Comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.