Νέα

Η ΜΥΛΩΝΟΥ (2015-2016)

ΓΙΑ 4η ΧΡΟΝΙΑ, τη θεατρική σεζόν 2015-2016, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσίασε την εξαιρετικά επιτυχημένη (και πρώτη της) παράσταση Η ΜΥΛΩΝΟΥ, μια παράσταση με κέφι, θεατρική δράση, πρωτότυπες εκπλήξεις και έμπνευση!

Η παράσταση είναι διαδραστική, με ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα και κουκλοθέατρο με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης. Επί σκηνής ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο.

Κοντά στους ηθοποιούς, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά!

Γίνονται βασιλιάδες και βασίλισσες, καβουράκια και φιδάκια, λαγοί, μέδουσες, βατραχάκια και διαμορφώνουν την εξέλιξη της δράσης με τις ιδέες και τις σκέψεις τους για την αγάπη, τη φιλία, την εμπιστοσύνη, το φόβο και το θάρρος. Τέλος αναλαμβάνουν δράση και αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο τα παραμύθια…

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ (2015 – 2016)

Σκηνοθέτης της παράστασης ήταν ο Τάσος Ράτζος

Συνεργάτης σκηνοθέτης – μουσική σύνθεση & επιμέλεια: Πέτρος Δαμουλής

Ηθοποιοί: Λευτέρης Αγγελάκης, Αθηνά Αλεξοπούλου, Έλενα Μεγγρέλη, Συμεών Τσακίρης.

Το διαδραστικό μέρος της παράστασης επιμελήθηκαν επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION.

Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Υπεύθυνη  Επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη