Νέα

Η ΜΥΛΩΝΟΥ (2012-2013)

Η θεατρική σεζόν 2012-2013 ήταν η …πρώτη επίσημη για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και για την παράσταση «Η Μυλωνού»! Η παράσταση ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό από την ομάδα και με πολύ μεγάλη επιτυχία ταξίδεψε σε σχολεία και γειτονιές της Αθήνας, δίνοντας και παίρνοντας χαρά από τους μαθητές, δασκάλους και γονείς που συνάντησε.

«Η Μυλωνού» είναι μία διαδραστική, εκπαιδευτική παράσταση που αξιοποιεί τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, με κέφι, πρωτοτυπία και δημιουργική διάθεση. Συνδυάζει ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα, κουκλοθέατρο, με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης, που διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

Σας ευχαριστούμε όλους για αυτή την πρώτη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά στην ομάδα μας, από το 2012 που ξεκινήσαμε!

Τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια δημιουργούν τη ραχοκοκαλιά της παράστασης: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο. Είναι παραμύθια για την αγάπη, για τη φιλία, για την εμπιστοσύνη και το θάρρος, τα οποία τα παιδιά διαμορφώνουν με τις δικές τους σκέψεις και ιδέες.

Οι ηθοποιοί καλούν τα παιδιά να αναλάβουν δράση σε όλα τα παραμύθια, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Τα παιδιά συνεργάζονται μαζί τους, παίρνουν έμπνευση από τις κούκλες και εξερευνούν τα μουσικά όργανα.

«Η Μυλωνού», κατά τη θεατρική σεζόν 2012-2013, παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, στο Θέατρο στον Κύβο, στο Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας, σε αμέτρητες γειτονιές της Αθήνας, σε πλατείες και ταράτσες, σε ειδικά σχολεία, σε παιδιά που φροντίζουν ανθρωπιστικές οργανώσεις….

ΕΙΠΑΝ για τη ΜΥΛΩΝΟΥ, τη θεατρική σεζόν 2012-2013 (ενδεικτικά):

 

«Η Μυλωνού» στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

YouTube: http://youtu.be/b3EFH8AUZx4

Παρουσίαση από το 7 μέρες στην Αθήνα στο: https://www.youtube.com/watch?v=fdpZz6bG_4U

 

«Η Μυλωνού» στο Θέατρο3 (στον κύβο)

Περισσότερα στο: https://goo.gl/JLOsZX

 

«Η Μυλωνού» στο Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας

Φωτογραφίες & παρουσίαση στο CultureNow: https://goo.gl/FWdRBG

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ (2012 -2013)

Σκηνοθέτης της παράστασης ήταν ο Τάσος Ράτζος

Συνεργάτης σκηνοθέτης – μουσική σύνθεση & επιμέλεια: Πέτρος Δαμουλής

Ηθοποιοί: Λευτέρης Αγγελάκης, Τάσος Αλατζάς, Χρύσα ΔιαμαντοπούλουΓιώτα Μηλίτση, Στέφανος Παπατρέχας

Το διαδραστικό μέρος της παράστασης επιμελήθηκαν επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Άννα Παπαφίγκου, θεατρολόγος, ειδικευμένη στο Drama in Education.

Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Υπεύθυνη  Επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη