Νέα

Διαδικτυακός Ραφτάκος των λέξεων – Χριστούγεννα 2020

Αντώνης Παπαθεοδούλου

 

MENOYME ΣΠΙΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟ με video on demand

 

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ έρχεται στο σπίτι σας!

Παράταση μέχρι τις 25/1 για αγορά εισιτηρίου και 31/1 για θέαση!

 

Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ που αγαπήθηκε τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους επιστρέφει με πολλές εκπλήξεις μέσα από τις οθόνες σας σε μία ειδικά σχεδιασμένη μαγνητοσκοπημένη παράσταση.

 

Ελάτε να φτιάξουμε ΜΑΖΙ την κουβέρτα του Ραφτάκου για να ζεστάνουμε όχι μόνο την πόλη μας αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη ΓΗ! OΛΗ Η ΓΗ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ! 

Με παράταση έως τις 25/1 για αγορά εισιτηρίου (31/1 για θέαση της παράστασης) μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη διαδραστική παράσταση «Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ» μέσα από την πλατφόρμα της ticketservices, επιλέγοντας το πακέτο**που τους ταιριάζει. 

 

Ο Ραφτάκος δεν προλαβαίνει να απαντά στο πρωτότυπο chat που δημιουργήσαμε ειδικά για εσάς στη διαδικτυακή παράστασή μας για να μας κρατάει όλους Μ+Α+Ζ+Ι ζεστούς, τρυφερούς, χνουδωτούς, γλυκούς, καυτούς, αχνιστούς! Ο Ραφτάκος δεν προλαβαίνει να λεξηπλέκει και να λεξηράβει της αγάπης γράμματα με τις δικές σας λέξεις!

 

Τα Ραφτάκια δεν προλαβαίνουν να έρχονται στο σπίτι σας όπου κι αν βρίσκεστε στην Αττική (ή να σας τα στέλνουν ταχυδρομικά εκτός Αττικής και εκτός Ελλάδας) και να μοιράζουν βελόνες πλεξίματος, κλωστές και νήματα, βιβλία, πεταλούδες και κάρτες με τις ευχές του Ραφτάκου μας!

Και μην ξεχνάτε! Περιμένουμε τα κουβερτάκια σας (12Χ12 εκατοστά) στο ραφείο του Ραφτάκου στο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια, τκ 15235 με την ένδειξη “Για τον Ραφτάκο των Λέξεων”

 

Ελάτε να φτιάξουμε ΜΑΖΙ την κουβέρτα του Ραφτάκου για να ζεστάνουμε όχι μόνο την πόλη μας αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη ΓΗ! OΛΗ Η ΓΗ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ!

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

 

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ανακαλύπτει νέους διαδραστικούς, ευφάνταστους, πρωτότυπους και διασκεδαστικούς τρόπους να παρουσιάσει μέσα από την οθόνη, μία ειδικά μαγνητοσκοπημένη παράσταση, εμπνευσμένη από το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στη θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, θεατρική σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου, διαδραστικό σχεδιασμό της Φλώρας Σπύρου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.

 

«Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος με αγνά υλικά -ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα-δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

  • ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

    • Με παραστάσεις live streaming μέσα στην τάξη σας
    • ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: ΑΓΟΡΑ
    • Οργάνωση παραστάσεων καθημερινές για σχολεία: 210 3803197 & 698 5970285 (επικοινωνία Δευτερα-Παρασκευή 9-4μμ)
    • Οργάνωση εκδηλώσεων: 6973 453881
    • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά

Για παιδιά από 4 ετών. Ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ!

Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί.

Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

Οι λέξεις του παραμυθιού φτάνουν ακριβώς για να πλέξετε ένα ζεστό πουλόβερ ζιβάγκο ή ένα κασκόλ κι ένα σκουφί με φούντα.

Με αυτή τη φράση τελειώνει ο ‘Ραφτάκος των Λέξεων’… Αλλά δεν είχα μετρήσει σωστά τις λέξεις. Γιατί τελικά έφταναν για ακόμη περισσότερο πλέξιμο! Με τις λέξεις που πλέχηκε μέσα στα χρόνια μια φιλία δυνατή ανάμεσα σε χιλιάδες αναγνώστες κι είμαι τυχερός που οι άνθρωποι του Μικρού Νότου ήταν ανάμεσά τους. Μικρέ Νότε με χιλιάδες ‘ευχαριστώ’ θα σου πλέξω μια αυλαία, να κρύβεις τις ωραίες εκπλήξεις που σχεδιάζεις.

Αντώνης Παπαθεοδούλου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας

Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένου-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Πρωτόπυπη μουσική: Νίκος Πλατύραχος

Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα

Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Αγγελική Παναγιωτοπούλου

Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος

Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη

Σχεδιασμός-διδασκαλία ρυθμικού τοπίου: Γιώργος Τζαβάρας

Διδασκαλία τραγουδιών: Νίκος Πλατύραχος

Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου

Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός

Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design

Βίντεο παράστασης: Κωνσταντίνος Γρηγορακάκης

Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Οργάνωση σχολικών παραστάσεων: ‘Τέχνες και Παιδί’

Χορηγός: Μεταίχμιο

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η παράσταση Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ και όλες οι θεατρικές μας παραστάσεις είναι προτεινόμενες στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας.

Eμφανίζονται στη σελίδα e-yliko του Υπουργείου Παιδείας.


ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

  • Live Streaming