Νέα

 

Δευτέρα 

 

 

4.50-5.30μμ Θεατρική προπαιδεία* για παιδιά 24-30 μηνών και γονείς 

5.40μμ-6.20μμ Θεατρική προπαιδεία* για παιδιά 30-36 μηνών και γονείς 

 

με την Ζωλίνα Ποδαρά (παιδαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού) 

 

 

Με οδηγό το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική, το χορό, το κουκλοθέατρο, τα εικαστικά και με πολλή φαντασία, θα εξερευνήσουμε τις περιπέτειες μιας παιχνιδιάρικης παρέας μικρών ζώων!  

«Ακολουθώντας» τις διαδρομές τους στο δάσος, στην πόλη, στη θάλασσα, στο βουνό, θα έχουμε την ευκαιρία να ζωντανέψουμε στιγμές από τις περιπέτειές τους! 

Με τη χρήση αντικειμένων, μουσικών οργάνων, εικαστικών υλικών και μέσα από τεχνικές αφήγησης και δραματοποίησης θα παίξουμε, θα παρατηρήσουμε, θα κατασκευάσουμε και θα ανακαλύψουμε παρέα τόπια παράξενα και αληθινά! 

 

 

 

Τρίτη 

 

10-10.50 Child’SpaceAthens για βρέφη από 5 εβδομάδων ως 5 μηνών*

11-11.50 Child’SpaceAthens για βρέφη από 5 μηνών ως 10 μηνών**

12-12.50 Child’SpaceAthens για  βρέφη που μπουσουλάνε, στέκονται, μετακινούνται στηριζόμενα από επιφάνειες στον χώρο*** 

 

Διδάσκει και οδηγεί η Μάρθα Κλουκίνα, BA (Hons) Δασκάλα Κίνησης-Σύμβουλος Κινητικής Ανάπτυξης και πιστοποιημένη Child’Space Practitioner

 

Πώς ένα βρέφος μαθαίνει τις πρώτες δεξιότητες;  

Πώς οι γονείς και όσοι το φροντίζουν παίρνουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία;  

Γιατί κάθε βρέφος μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο και τι μπορεί να κάνει ο γονέας για να υποστηρίξει την ανάπτυξη σε αυτά τα πρώτα στάδια;  

 

Τα παραπάνω ερωτήματα απαντώνται μέσα στα προγράμματα του Child’SpaceAthens για βρέφη & νήπια από τη γέννηση μέχρι το ανεξάρτητο περπάτημα και τους γονείς τους.  

Tα προγράμματα βασίζονται στη μέθοδο Child’Space που δημιουργήθηκε από την Dr.ChavaShelhav, μία μέθοδο που υποστηρίζει την κινητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη και προσφέρει στον γονέα τη γνώση και τον τρόπο να παρατηρεί με ευαισθησία το βρέφος του, να ενθαρρύνει τα αναπτυξιακά ορόσημα στη διαδρομή που διανύει μεγαλώνοντας και να εμπλουτίσει την επικοινωνία μαζί του.  

*10π.μ.- 10.50π.μ.για βρέφη από 5 εβδομάδων ως 5 μηνών. Ένας κύκλος για τα μικρότερα βρέφη, όπου με το ήπιο άγγιγμα τα βοηθάμε  να μπορούν να ξαπλώνουν πιο άνετα σε διαφορετικές θέσεις όπως μπρούμυτα και μέσα από την επαφή με τον γονέα  να ανακαλύψουν  νέες κινήσεις όπως το ρολάρισμα και το πιάσιμο. Οι γονείς απαντούν σε ερωτήματα σε σχέση με την ανάπτυξη του βρέφους τους και μέσα από τις συναντήσεις έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν θετικές αλλαγές σε σχέση με τους κολικούς, την συναισθηματική αυτό-ρύθμιση κ.ά. 

**11π.μ.-11.50μ.μ. για βρέφη από 5 μηνών ως 10 μηνών(περίπου πριν ξεκινήσουν το μπουσούλημα) Σε αυτό τον κύκλο μαθαίνουμε μέσα από το άγγιγμα, την κίνηση και το τραγούδι να ενθαρρύνουμε την εκμάθηση κινήσεων που θα αποτελέσουν τη βάση  για την ανεξάρτητη καθιστή θέση ,τη μετάβαση στο μπουσούλημα, το ελεύθερο περπάτημα και άλλων δεξιοτήτων 

***12μ.μ.-12.50μ.μ. για  βρέφη που μπουσουλάνε, στέκονται, μετακινούνται στηριζόμενα από επιφάνειες στον χώρο Ένα μείγμα κατάλληλα σχεδιασμένων δραστηριοτήτων (ισορροπίας, συντονισμού, προσανατολισμού, ενδυνάμωσης, χαλάρωσης) και ελεύθερου χρόνου οπού τα βρέφη εξερευνούν στο δικό τους ρυθμό. Μπουσουλάμε, σκαρφαλώνουμε και μαθαίνουμε κινήσεις αυτού του σταδίου ανάπτυξης, που προετοιμάζουν για το ανεξάρτητο περπάτημα.

 

 

Πέμπτη 

10πμ-10.50 (6-18 μηνών) Παιχνίδια αισθήσεων, ανακάλυψης και εμπειρίας (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ & MESSY PLAY)  

11.10πμ-12 (18-24 μηνών) Παιχνίδια αισθήσεων, ανακάλυψης και εμπειρίας (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ & MESSY PLAY) 

12.20-13.10 (24-36 μηνών) Παιχνίδια αισθήσεων, ανακάλυψης και εμπειρίας (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ & MESSY PLAY) 
Με την Μαρίζα Τσάρη (ηθοποιός, εμψυχώτρια) 

Η πρώτη ομάδα, οι πρώτες στιγμές κοινωνικοποίησης. Μυρωδιές, θερμοκρασίες, γεύσεις, ήχοι, ιστορίες που ζωντανεύουν… 

Με οδηγό τις βασικές αισθήσεις και χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, χρώματα, υφές, αντικείμενα και ιστορίες δημιουργούμε «μικρόκοσμους» και προσκαλούμε την ομάδα να εξερευνήσει «παίζοντας» χώρους και αντικείμενα, ν’  ανακαλύψει και να πειραματιστεί με τις δυνατότητες των υλικών, να ζωντανέψει και να εμψυχώσει ιστορίες μέσα από τη διάδραση.

Με έμφαση στη σχέση γονέα-παιδιού, βασικός στόχος των συναντήσεων είναι η αισθητηριακή καλλιέργεια και η αξιοποίησή της  ως τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας.

Οφέλη αισθητηριακών εργαστηρίων:

  • ενίσχυση δεσμού βρέφους/φροντιστή
  • ενίσχυση αυτοπεποίθησης
  • επίλυση προβλημάτων
  • συγκέντρωση
  • διερεύνηση εννοιών, σωματικών και νοητικών θεμάτων
  • οπτικοκινητικός συντονισμός
  • ενίσχυση λεπτής/αδρής κινητικότητας
  • διεύρυνση φαντασίας
  • ομαδικότητα
  • αυτοοριοθέτηση

4.40-5.20μμ Μουσικοκινητική Carl Orff για παιδιά από 2,5 έως 4 ετών  

 

5.35-6.20μμ Μουσικοκινητική Carl Orff για παιδιά από 4-6 ετών  

 

Με την Μαρία Σαπλαούρα (μουσικοπαιδαγωγός) 

 

Με γνώμονα την σχέση γονέα-παιδιού σε αυτή την τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία, πρωταρχικός μας στόχος είναι το παιδί μαζί με τον γονιό του να βιώσουν νέες μουσικές εμπειρίες και να εξερευνήσουν «παίζοντας» παρέα τρόπους έκφρασης και δημιουργίας.  

Μέσα από το παιδαγωγικό πλαίσιο που παρέχει η Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff, η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει, να αφουγκραστεί, να αλληλεπιδράσει και να ανακαλύψει βιωματικά μουσικές έννοιες, ρυθμούς, τραγούδια και χορούς. Επίσης, η επαφή με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Carl Orff θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνθέσουμε τους δικούς μας ρυθμούς και να φτιάξουμε τη δική μας ξεχωριστή ορχήστρα! 

 

 

 

Παρασκευή 

 
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  
5.30-7.20μμ για Δ’, Ε και ΣΤ’ Δημοτικού 

7.30-9.30μμ για εφήβους (12-16 ετών) 

Με τον Νίκο Αξιώτη (ηθοποιός, εμψυχωτής) 

 

Σάββατο
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 

9.45-11.15πμ για παιδιά νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού 

11.30πμ-13.15μμ για παιδιά Β’ και Γ’ Δημοτικού 

 

Με την Άννα Μαντά (ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός, Αρχιτέκτονας) 

 
Μέσα από μια σειρά συναντήσεων με βασικό εργαλείο τη θεατρική διαδικασία και το εκπαιδευτικό δράμα, αλλά και τη μουσική, τον ρυθμό, τα εικαστικά, τον χορό, οι μικροί μας φίλοι καλούνται να εμπλακούν, να εμβαθύνουν, να αισθανθούν. Και φυσικά να παίξουν!  

Μέσω του παιχνιδιού, οι νεαροί συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με την υποκριτική, τον αυτοσχεδιασμό, την έκφραση συναισθημάτων αλλά και την ομαδικότητα, τη συνεργασία και τη συν-δημιουργία.  

Μια ευχάριστη βιωματική διαδρομή ανακάλυψης του κόσμου αλλά και του εαυτού μας, συντροφιά με άλλους. Στο τέλος όλοι μαζί θα χαρούμε το αποτέλεσμα αυτού του μοιράσματος επί σκηνής.  

 

Υπεύθυνη καλλιτεχνικού σχεδιασμού Χρύσα Διαμαντοπούλου

Υπεύθυνη εκπαιδευτικού σχεδιασμού Φλώρα Σπύρου 

Οργάνωση εργαστηρίων θεατρική ομάδα Μικρός Νότος