Νέα

Η ΜΥΛΩΝΟΥ (2014-2015)

«Η Μυλωνού» και η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος συνέχισαν για τρίτη χρονιά, τη θεατρική σεζόν 2014-2015, να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

«Η Μυλωνού» είναι μια παράσταση διαδραστική, με ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα και κουκλοθέατρο με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης.

Επί σκηνής ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο.

Κοντά στους ηθοποιούς, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά. Γίνονται βασιλιάδες και βασίλισσες, καβουράκια και φιδάκια, λαγοί, μέδουσες, βατραχάκια και διαμορφώνουν την εξέλιξη της δράσης με τις ιδέες και τις σκέψεις τους για την αγάπη, τη φιλία, την εμπιστοσύνη, το φόβο και το θάρρος. Τέλος αναλαμβάνουν δράση και αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο τα παραμύθια…

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ (2014 – 2015)

Σκηνοθέτης της παράστασης ήταν ο Τάσος Ράτζος

Συνεργάτης σκηνοθέτης – μουσική σύνθεση & επιμέλεια: Πέτρος Δαμουλής

Ηθοποιοί: Αθηνά Αλεξοπούλου, Γιάννης Μπουραζάνας, Δώρα Σαμψώνα, Συμεών Τσακίρης

Το διαδραστικό μέρος της παράστασης επιμελήθηκε επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Υπεύθυνη  Επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη