Νέα

Η ΜΥΛΩΝΟΥ (2013-2014)

Η δεύτερη θεατρική σεζόν για τη διαδραστική παράσταση «Η Μυλωνού», από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, ήταν το 2013-2014.

Τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο ξετυλίγονται επί σκηνής, προσφέροντας χαρά και κερδίζοντας τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Συνδυάζει ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα, κουκλοθέατρο, με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης, και την ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών!

Δίπλα στους ηθοποιούς, τα παιδιά διαμορφώνουν την παράσταση με τις ιδέες και τις σκέψεις τους για την αγάπη, για τη φιλία, για την εμπιστοσύνη και το θάρρος. Στο τέλος στήνουν τη δική τους θεατρική δράση, αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο τα παραμύθια, παίζοντας παντομίμα, κουκλοθέατρο ή σκηνές από την παράσταση.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ (2013 – 2014)

Σκηνοθέτης της παράστασης ήταν ο Τάσος Ράτζος

Συνεργάτης σκηνοθέτης – μουσική σύνθεση & επιμέλεια: Πέτρος Δαμουλής

Ηθοποιοί: Μαρία Αθηναίου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Μπουραζάνας, Συμεών Τσακίρης

Το διαδραστικό μέρος της παράστασης επιμελήθηκε επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Υπεύθυνη  Επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη