Νέα

ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! (2015-2016)

Πέντε μύθοι του Αισώπου, γνωστοί αλλά… αγνώριστοι! Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και ο σκηνοθέτης – μουσικός Πέτρος Δαμουλής μετέφεραν στη σκηνή γνωστές ιστορίες του παραμυθά Αισώπου, στην πιο σύγχρονη και απρόσμενη εκδοχή τους, με μουσική, τραγούδι και εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από… κόμιξ!

Η παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! παρουσιάστηκε για τρίτη συνεχή χρονιά τη θεατρική σεζόν 2015-2016 στο BΑBEL – ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ, στο Μαρούσι, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση, με ζωντανή μουσική, με θεατρικό παιχνίδι και ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών στην εξέλιξη της δράσης.

Τα παιδιά συστήνονται με τους ήρωες των παραμυθιών του Αισώπου «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής», μέσα από παιχνίδι, κέφι, χορό και μουσική.

Οι θεατές ζουν τα παθήματα και τα μαθήματα από τον κόσμο των ζώων και της φύσης, βιώνουν τις μεταμορφώσεις των ηρώων, συμμετέχουν και επεξεργάζονται, μαζί με τους ηθοποιούς, τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία και τη βία, για την υπομονή και τη φιλία, για τη γενναιότητα, για το θυμό και την αγάπη.

ΕΙΠΑΝ για το «ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!» στο BΑBEL ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ (2015-2016) (ενδεικτικά)

στο lifebeat.gr: https://goo.gl/d2xn6s  

στο monopoli.gr: https://goo.gl/RQlE12

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ (2015 – 2016)

Σκηνοθεσία-Επιμέλεια Κειμένων-Μουσική: Πέτρος Δαμουλής

Σύλληψη ιδέας – κείμενα: Τάσος Ράτζος

Ηθοποιοί: Ρεβέκκα Γιαννάκη, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Χάρης Μπόσινας

Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου

Εικαστική επιμέλεια: Αμαλία Θεοδωροπούλου

Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος

Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. & Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION.

Υπεύθυνη Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη