Νέα

Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης

Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης

Η εταιρεία Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης, κατά τις θεατρικές σεζόν 2014-2015 και 2015-2016, υπήρξε χορηγός στις παραστάσεις μας Η Μυλωνού, Αισώπου Κόμιξ! και Ο Κουκουμπλής.

 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης και της ΚΟΡΡΕΣ. Στόχος της είναι η προώθηση του ευεργετικού ελληνικού κρόκου, αναπτύσσοντας προϊόντα βασισμένα στο μοναδικό αυτό συστατικό, καθώς και η στήριξη περισσοτέρων από 800 οικογενειών σε 20 χωριά της περιοχής που ασχολούνται με τη συλλογή μιας από τις καλύτερες ποιότητες βιολογικού κρόκου παγκοσμίως. Η εταιρία διαθέτει συμβατικό και βιολογικό κρόκο σε στίγματα και σκόνη, καθώς και μία σειρά επτά βιολογικών αφεψημάτων με κρόκο Κοζάνης, που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία.

 

Ο κρόκος είναι το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο, λόγω της απαιτητικής και χειρωνακτικής διαδικασίας συλλογής και επεξεργασίας του φυτού. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων του άνθους.

No Comments

Post A Comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.